CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, December 21, 2008

perjalanan ku balik dari kota kinabalu (sungguh penat)....heheheh~~

selepas episod kat bawah tu, aku nak post la cerita tentang kami sekeluarga balik dari kota kinabalu, tapi without my sister,adik sa yg belajar di polikk......sbb time tu dia ada exam,...so we just 4 people ride to go home , back to sandakan, which were me, my dad and mom, and adik paling kecil and keras kpala....hehehehe

kamiorg balik tu time ari jumaat, sebelum balik mnuju je tamparuli, kami antar dulu la adik sa yg belajar di poli tu, so.....dimulakan cerita......sa duduk dalam keta bahgian belakang sebelah kanan, mata ku melihat sebelah kanan,a huge billboard i saw, and i was shock......bcause it is not about promotion, not about politician, not about an artist, but it was about wedding picture,....

imagine that a huge billboard just contain of 2 bride and bridegroom, smiling through the lences, a clouds and blu sky to be as the background......

it must be a high cost for a wedding budget, but i though that this couple was belong to rich family...so it doesnt matter, love cannot be count through money.....so i just took my camera, on it, and capture it...tank God......finally i think fast for my blog words....hehehehhe


so this is the picture :
Photobucket

Photobucket


after we reach to tamparuli, di tangan sa ada camera, so i capture myself to...ehehehh

Photobucket


on december, a lot of changes happen to the travelers ride through passes along tamparuli, bundu Tuhan, Mount Kinabalu, Kundasang and ranau.....its so colddddd!!!,........

juga ada perubahan terhadap rumput di sana......sangat cantik.... rumput yang selalunya warna hijau, bertukar kepada warna lavender purple.....so cute....mau ja sa baring2 di situ....hehehehhe

heres the pic;

Photobucket

and the second one ;
Photobucket


along the way to telupid, our car was trapped by the huge lorry tank, and also a busses, sebbnya diorang ni jalan perlahan, apa lagi klu jalan bukit....adeeee.....sudah la penat, so untuk sa tidak membuang masa, sa gambar la situasi kami dalam terperangkap tu...hehhehe

Photobucket


sesampainya kami di batu 32 sandakan, sa sempat la capture tamu2 yang brjual ;

Photobucket

time tu sudah mau malam owh.....jam 6.30 sudah......di sabah awal gelap.......kepada orang bhagian semenanjung,jgn tkjut....eheheheh

Photobucket

so kami pun sampai jam 8.30....sebb sambung lagi jam....ergghhhh!!!

tapi siok!!!!hehehehe

2 kata-kata pujangga:

d|yana said...

bile nak bawa mama pegi sabah? sombong!

moeydean said...

mei...jom.,,bawa gi tip of borneo....hhehhe(aku pon belum pegi)...hhehhh