CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 29, 2008

what an exhausted i have.....~~

my litle backbone just getting hurt when i was slept on board,but not for a long time, just a minute, i guess i need someting that really comfortable as pillow, not a hard head pillow during my flight on....hehehe(im not blaming to the aeroplane,just bcos im easy to get hurt at the back)..

and thank God, my fren just booked a taxi ticket to reach our place, so it is not tiring as to get a bus, KMT and another taxi to reach my rent home....hehehe

as i say, just a little hurt, hahaha,rite now im geting on9 here at kfc, using my fren scooter, but still tired..mAU berenti sdh ni taip blog...hahahaha

see you soon, back to school....

xoxoxox

Thursday, December 25, 2008

kes bedarah di sandakan malam reunion before xmas!!!!!~

mau kasi cerita la, kami ni nda jadi bjalan2 time mlm xmas.....sbb one of our fren tu mau balik sdh gi KL ari jumaat....so we decided to break the dawn today, wednesday,ladies night, hehehehehheh

first tu tujuan mau tgk wayg, tapi tu la, kami ni jenis yg nda suka tgk wayg klu nda minat apa yang di minat, tiada HISTERIA......eeee, bikin panas tul tu panggung oowh, sdh la lambat, wayang lama dikasi ulang, eeeee.....tapi yang bikin heran bedtime storie kuar sudah, padahal kuar panggung 1 january kan(betulkan aku kalau salah)...heheheh

jadi kami pun kuar la jalan2 pusing2 di bandar like what we do last reunion, (july holiday), sekali kami tenampak titisan darah, tekejut ni......
kami cari point utama tu darah darimana .........



terdapat banyak spekulasi;(minta maaf tiada bukti gambar,kerana semua tiada bawa kamera)...heheheheheheh

a)moey : darah ayam(bukan 'ayam')
b)jefrry: darah tu baru sahaja menitis, sebab tidak kering.
c)bren : darah Santa Claus,sebab kna cucuk tanduk red dear....heheheh
d)jumat: darah angel yang turun dari langit,sbb satu point permulaan, hingga hujung berhenti ,titisan tidak bersambung
e)Ridan: Blur~~~heheheheh(takut kalau2 ada orang bergaduh)...heheheheh


itu la spekulasi kami setelah nampak darah tersbut sambil berjalan mncari titisan darah tersebut berakhir, akan tetapi kami terpesong perjalanan, kerana ada sekumpulan orang dewasa dihadapan.....heheheheh

tu la....kes yang tidak dapat kami rungkaikan ala2 Detective conan...heheheheheh


baru ja sa balik dari jalan2 tu,sdh sa post blog..heheehh

so sa mau tidur........

mwaxxx......~~~~

Wednesday, December 24, 2008

for those who doesnt have my account for Friendster and Myspace, kindly subscribe to me okai!!!

http://www.friendster.com/moeylurve

http://www.myspace.com/moeyzone

peopleeeee listen!!!!!hehehehe....~~

sori la....klu tajuk ganas.....cuma nak suruh korang dgr la lagu yang aku cipta....i dont have any mp3 player, only have a camera which can took a video, so, i just took this one directly after i made the lyric...heheheheh


so hope you like it. :)


video

the gurl that i love from the 3!!!!

hehehehe...,many of the viewers and follower of this cartoon,powerpuff girl, might took bubble for their favourite one, but for me, without blossom to handle all the problem occurs, the group doesnt present their power effectively......(am i the person who say that????)

hahahhaha
......anyway, i love blossom, coz shes having a great hair, long, straight, and never been cutted..(but form the episode of bubble and buttercup comb her hair,she turn into ugly blossom)......but nevermind....another episode, shes having that back..hahahahaha

Powerpuff girl Pictures, Images and Photos

Tuesday, December 23, 2008

ahli keluarga bertambah lagi!!!~

bkn manusia, tapi kucing...hehehehhe......time sa balik dari shah alam, nak pgi homewtown aku, family aku langsung tak cakap pasal another kitty were born., sampai la di rumah, baru adik sa bagitau yang that 'women cat' melahirkan 4 orang anak kucing...... yang unik nya, semua yang lahir ikut kaler kucing yang dah besar yang ada di ruma ni,...heheheh.....malangnya one kitty missing waktu malam....ksian sgt...tak tau mana dia pegi... :(

but mau cerita juga la, kucing paling besar di ruma ni, pernah hilang 3 hari....sampai adik sa yg pling kecil mnangis, diorang cerita la...sa time tu di shah alam, waktu adik sa pegi cari tu kucing di bawah rumah, one of our neighbour saw our kucing,we called maming, di dalam lobang bawah tangga....adik sa pegi tgk, dia 'ngiau', tu kucing pun ngiau balik,...tapi tia mau kuar....

sampai my mom panggil bomba to make sure yang dia bole kasi kuar, but the bomba said the cat wont got out.......mmg tia pandai tu bomba,...

time tu hari kedua, hari ketiga, adik sa pancing guna ikan sardin,.........she put it out side the hole, when the cat kuar, durang cakap ada lipan sekali kuar,....oh God,...nasib tia kena sengat si maming,....time tu la, my mother said, yang bomba ni kadang2 a little thing diorang tia bole buat....so berdikari itu amat penting, jangan harap ngan orang lain dulu selain kita sendiri yang buat dahulu....

ni kucing sa yang hilang for 2 and half day ;


Photobucket

dia buang air kecil....heheheh

Photobucket

manja ni kucing, kalau tia turut "ngiau" dia,mesti dia kencing merata

Photobucket

this one, yang betina tu kuarkan anak dari perut dia...hehehe

Photobucket

yang belakang tu missing......yang ketot ekornya....sedih taw....:(

Photobucket

kiuttttttttttttt!!!!~~

Photobucket

ani kena gambar semua ni olh adik saya yang belajar di poli tu....

Monday, December 22, 2008

love pInk!!~~~

sepa kata pink tia rock????????angkat mulut picit....

tu la kamurang tia tau, pink is the colourful color...heehehehe.,cantik apa...,

lagipun from a scientific research, pink can melt someone heart when they having a trouble or problem, which was its good to our eyes,...but not bright pink....(aku betul ker??).

hehehehe

tapi apa2 pun , pink itu menawan..........lagipun pink penyanyi rock kan rock?????hehehehe


pink Pictures, Images and Photos



pink Pictures, Images and Photos



yeahhhhh!!! pink rocks!!!!!

Sunday, December 21, 2008

Bunkface cooooooOOlllLLLLL!!!~~

this band mmg best la....love the music their brought to our industry..... new music, creative lyrics, and much more.....if you want to be link with this band, please log on to my www.myspace.com/moeyzone, please subscribe to me first okay!!


Photobucket

iklan :filter from blondal (known also as LUX)

filter ni bagus owh.....pada sesiapa yang inginkan kehidupan yang baik, dan sentiasa bersih terhadap air yang kita gunakan, dapatkan produk ini, bagus owhhh...

filter ini mempunyai sistem penapis ozon, serta menyingkirkan clhorine yang ada dalam air ,yang mana ianya disalurkan melalui paip2 di rumah kita.....

so,sapa2 yang mau kehidupan yang baik, beli produk ni, and bagitau saya, sa order dari mak sa, heheheheh..... okai ....


Photobucket



Photobucket


nampak tu daki2 air????????tu la kamurang minum kalau tanpa ni tapisan...heehehe


Photobucket

this is part to onn and off the machine, one button to switch on the UV filter,and the scond one to eliminate the chlorine, dust and many tiny things trapped into the water.

perjalanan ku balik dari kota kinabalu (sungguh penat)....heheheh~~

selepas episod kat bawah tu, aku nak post la cerita tentang kami sekeluarga balik dari kota kinabalu, tapi without my sister,adik sa yg belajar di polikk......sbb time tu dia ada exam,...so we just 4 people ride to go home , back to sandakan, which were me, my dad and mom, and adik paling kecil and keras kpala....hehehehe

kamiorg balik tu time ari jumaat, sebelum balik mnuju je tamparuli, kami antar dulu la adik sa yg belajar di poli tu, so.....dimulakan cerita......sa duduk dalam keta bahgian belakang sebelah kanan, mata ku melihat sebelah kanan,a huge billboard i saw, and i was shock......bcause it is not about promotion, not about politician, not about an artist, but it was about wedding picture,....

imagine that a huge billboard just contain of 2 bride and bridegroom, smiling through the lences, a clouds and blu sky to be as the background......

it must be a high cost for a wedding budget, but i though that this couple was belong to rich family...so it doesnt matter, love cannot be count through money.....so i just took my camera, on it, and capture it...tank God......finally i think fast for my blog words....hehehehhe


so this is the picture :
Photobucket

Photobucket


after we reach to tamparuli, di tangan sa ada camera, so i capture myself to...ehehehh

Photobucket


on december, a lot of changes happen to the travelers ride through passes along tamparuli, bundu Tuhan, Mount Kinabalu, Kundasang and ranau.....its so colddddd!!!,........

juga ada perubahan terhadap rumput di sana......sangat cantik.... rumput yang selalunya warna hijau, bertukar kepada warna lavender purple.....so cute....mau ja sa baring2 di situ....hehehehhe

heres the pic;

Photobucket

and the second one ;
Photobucket


along the way to telupid, our car was trapped by the huge lorry tank, and also a busses, sebbnya diorang ni jalan perlahan, apa lagi klu jalan bukit....adeeee.....sudah la penat, so untuk sa tidak membuang masa, sa gambar la situasi kami dalam terperangkap tu...hehhehe

Photobucket


sesampainya kami di batu 32 sandakan, sa sempat la capture tamu2 yang brjual ;

Photobucket

time tu sudah mau malam owh.....jam 6.30 sudah......di sabah awal gelap.......kepada orang bhagian semenanjung,jgn tkjut....eheheheh

Photobucket

so kami pun sampai jam 8.30....sebb sambung lagi jam....ergghhhh!!!

tapi siok!!!!hehehehe

brainscan aku dan topi ajaib (nak tengok!!!)

wow.......im so thrill with this next film directed by Ahmad Idham, its totally full with CGI, and im waiting for that film airing to public this 25 december..... mungkin untuk tontonan xmas kot???heheheh


apa2 la, asalkan dia dari malaysia, dan aku bangga ada filem mcam tu di malaysia.....

ni la poster dia.....susah sa cari (ahmad idham, saya promosi untuk ko)......hehehehehh

ven tia banyk follower dalam blog sa, mgkin ada la yg tgk...hehehehhe....enjoy!!



Photobucket

3 kali percubaan untuk melakukannya!!!(rahsia terbongkar)...kuikuikui!!!~

ni mau kasi tau la rahsia yang sa simpan selama beberapa bulan, pada yang tanya betul ka saya breakdance???

sebenarnya sa buat just gimnastik biasa, hahaahaha........bnyk kali sa pgi shoot this picture, but he latest i think good to show it to audince...jhahahaha.tambahan pla sa kasi edit, so its look i break a dance....heheheheheh



Photobucket


yang pertama


Photobucket


yang kedua


Photobucket

yang ketiga....yang kamurang tgk di frindster sana(or myspace)....hehehehh

burj al arab.....first 7 star hotel in the world!!

burj al arab Pictures, Images and Photos



im into hotel management, one of my dream is to reach burj al arab before im going 40...hehehh.....itu la impian sa, mmg sa suka pegi tmpt yg menarik ...but duit takde,impian hampe ,melatop ja....

it so wonderful if we can get someting big for our dream, and it successful to reach...oooyyyooooHHH!!! mau ja sa ada magik power oowh....heheehehh

twilight film vampire romantik.....

setiap filem yg dikeluarkan perlu mempunyai chracter sendiri.......cannot be strereotype , so ive been watching the twilight before i went to KK lagi, but you know me, always busy to post a new blog here, but now, im free, and because of someone yg suruh saya kasi active this blog..hehehehe.....

filem tu org x faham kalau tiada subtitle, because they were spoke whispering, ssh mau dengr, but it clearly can be understood....

kalau sapa yg mmg suka pelakon kacak ngan cantik, mmg telepas la kamu, rugi kalau tia tgk....but if its scale on 5, i give 3.5 ....because of less on fighting scenes,tia bnyk.......itu ja yg kurang....heheheheh,but loving part, its soooooooo wonderful.....!!!

twilight Pictures, Images and Photos


twilight Pictures, Images and Photos

1 Borneo aku datang!!!!

sori la......tak update blog....hehehe, bkn ape, sibuk mmnjang.... bnyk org nk minta edit pictur....jadi skang ni nak update blog pla....

ari tu gi becuti kat Kota kinabalu, our second hometown before sandakan, becoz ada umah sdh kena beli...hehehehe....tak lama lagi aku mau pindah sana sdh.....

time cuti tu, kami sekeluarga pegi la 1 borneo, the newest shopping complex in Asia, the biggest i think....after mid valley(betulkan aku klu aku salah)...hhehheh

ni la gmbr yg aku ambi kat sana.....ngan family aku la...


Photobucket


gmbr aku ngan adik aku....pgi sana guna selipar ja.....kuang3


Photobucket


ani gmbr parent aku yg sporting ......beza oowh tinggi durang...hehehe


Photobucket


lagi.......sama adik sa.....


Photobucket


budak kras kpala ani....hehehhee


Photobucket


lagi.......sama adik sa yg kedua...tadi tu yg pengabisan...hehee



Photobucket



atu ja yg sa sempat kasi masuk......nt sa update lagi aaa...

Tuesday, November 18, 2008

dugaan

Setiap hari kita dikejutkan dengan sesuatu yang kita tidak harapkan...semua merasaan ianya seperti hari terakhir kita berdepan dengan kenyataan.tapi semua ini pasti dapat diletakkan sebagai dugaan yang mana kita sendiritidak dapat elakkan. dugaan pelbagai cara yang kita dapat, dugaan yang sentiasa dapat membawa diri kita bertapak ke atas lebih setingkat dalam hidup kita..
maksud ku disini, setiap apa dugaan pun, perkara tersebut akan dapat mematangkan kita.walaupun sedikit perubahan, tetap bukan diri kita yang dulu lagi, betul kan??
cuma apa yang kita perlukan adalah kekuatan dan keredhaan dariNya, dimana setiap kita menjalanikehidupan, disanalah kita perlukan kekuatan dalam mengharungi apa yang kita jalani.kuat dari segi mental, fizikal dan senyum setiap kali dalam ketakutan yang membelenggu.
apabila kita dapat menanganinya, nescaya kebaikan akan datang dengan membawa sinar yang amat menggembirakan,seperti apa yang dikatakan, walaupun sedikit tetap memberi makna."less is more.."
hanya perlu diingatkan, ketika mendapat kebaikan, jangan lupa pada keburukan yang kita alami,kerana sedikit kita lupakan, keburukan dulu dan yang baru akan muncul tanpa kita sedari..

Monday, November 17, 2008

happy with love

I don’t know how its feel to have a love
From one I want a hug
I want a kiss
Make me really a bittersweet
Sometime it curious
For make me wondering
To have a love to live
Happy to be sing
You and I were meant to be together
Making our life so happier
Forever and ever
I won’t cry I won’t to be sad
Because you are the one being wrote to my destiny
I don’t know how to read your mind
But I think its find
Because you’re sincere through your feel
Hope the love we share
We brought together with care

my philosophy of love

Aku masih lagi membilang waktu yang sia-sia berlalu tanpa ada seseorang tahu kondisi diriku. Masih adakah secebis kasih sayang yang ada seperti dulu pada ku yang pernah aku agungkan pada yang lain sehinggakan menabur fitnah padaku dengan situasi seperti begitu…?

Pasti sekarang ramai yang tersenyum gembira bila aku sendiri tidak upaya untuk meyakinkan dia yang aku sayang dari mula ku tatap matanya, sehinggakan diri sendiri ku abaikan, hanya kerana dia seorang yang betul-betul menarik ku mendekatinya.

Jika sekarang aku mentitiskan air matapun, tidak seorang pun yang tahu mahupun dia, kerana aku menangis pada waktu malam yang tak pernah orang lihat. Juga kejauhan tanpa dilihat melalui mata kasar juga membuatkan aku sunyi tanpa dia di sisi.

Jika ku becerita tentang tangisan, pasti tiada yang percaya, kerana, aku seorang sendiri tidak mempercayai, aku menangis kerana dia. Adakah jika dengan pengetahuannya yang aku menangis hanya kerana dia, kasih sayangnya kan dicurahkan kembali pada ku??

Kadang-kadang aku sendiri akan tertawa pada muka ku, bukan nya aku cantik sangat untuk disayangi, bukannya aku seorang yang perlu disayangi, kalau sebaris manusia datang untuk uji bakat, pasti aku yang paling terakhir di tarik, mungkin juga tidak layak. Kerana aku tiada tarikan., tapi bukan aku minta untuk diagungkan, dijunjung dengan cara begitu, aku hanya inginkan kasih sayang yang kalau boleh, setiap hari aku ingin lihat kasih sayang itu muncul dihadapan mata.

Seperti manusia yang lain, pasti cemburu jika melihat seorang atau sepasang hangat bercinta, bukan kerana cemburu pada seseorang yang disayangi sebagai kawan, tetapi cemburu kerana kasih sayang yang diperolehnya, bukannya berniat jahat pun, tapi kalau boleh kita lari dari situasi itu. Tapi apakan daya, manusia punya kelemahan, dan takdir telah menentukan setiap manusia punya hujung pangkal kehidupan.

Mustahil dikatakan jika seseorang itu tidak mahu teman, pasti dia inginkan kasih sayang seperti kita inginkan, Cuma waktu belum datang. Atau kita sendiri yang gila pada seseorang itu, tanpa memberitahu pada orang yang kita sayang,jadi masalahnya pada diri kita yang hanya bertepuk sebelah tangan.

Aku tahu, kamu tahu, nilai diri kita tiada orang boleh nilaikan, hanya Tuhan yang satu berhak memberi kita nisbah pahala dan dosa, manusia hanya tahu meneka dengan kebarangkalian yang hanya dibuat tidak mencapai 100%.

Setiap manusia ada hak untuk bersuara, tapi untuk menetapkan harga seseorang,jangan sekali. Kerana kita bukan miliki sesiapa, ianya adalah anugerah yang Tuhan beri, manusia hanya tahu bila berbuat pahala dan berbuat dosa, kita bukan sempurna..
Sampai sini titik noktah kata November 2, 2008.