CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, December 20, 2009

post in Bahasa Malaysia campur....sorry..

jam 2.30am. 20.disember.2009
.microsoft word.

seminggu lagi aku akan terbang, pgi shah alam....blik, mesti rumah sewa skang bebau...mgkin sbb refrigerator., sampah tdk buang,.. haish...*

tdk tau lagi mau tggl tmpt si bigak or not, sbb macam malas pla...lagipun mau seja smpi rumah tu, and buat segala apa yang patut, kemas...

bila fikir-fikir balik, lama juga aku cuti ni, 1 1/2 buln... wow....tp yg memilukan, tidk jumpa pla....

malas la mau fikir lagi pasal dia,... geram pun ada... nasib baik ada kawan2 yang buat happy, got family yang tau apa erti enjoy.. i enjoy myself skang klu di rumah...

kalau di kira berapa kali jalan2 sama kawan, mgkin lgi bnyk dri dulu, hehe....

terimas segalanya utk kawan2 yg sponsor kenderaan, sponsor gelak ketawa, sponsor cerita, tanpa tu semua, tdk bermakna la juga cuti ku ini...

walaupun ada kesedihan lain menimpa, dri segi pembelajran, exam result, suckss...!

pasal tu lagi, pasal dia lagi, bru ja aku fikir, napa la aku perlu ada perasaan mcm ni.. patut la rambut gugur,LOL...

tapi think from the brightside, kalau la aku tidak fikir mcm tu, mgkin aku tdk kenal erti tangisan, syahdu, pengalaman pahit, walaupun semua ni orang tdk nampak.., biar diri sendiri saja, yang tau aku ni mcm mana....

i know, lots people wil drag me into kind of " normality"., like my best friends said,( kalau ko baca, ko mesti senyum heheheh), tu hanya "feeling kita", kita tdk bole halang, yang penting jangan langkah besar sehingga lupa diri...(ni aku punya kata)...hehe

biar la...( balik2 aku ckp bnda tu)..., tp bila sampai aku berangan( mcm kata sorang kawan tu), mula la tetes air mata ini jatuh smpi ke lubang telinga, sbb aku baring klu nangis...huhuhu

ooppsss... aku nangis, sbb apa?? bnyk perkara.... bkn pasal dia ja., bnyykkkkkkk..!!....emo yang amat sangt...


tapi apa bole buat, kegembiraan datang dari hati yang tulus ikhlas membuat sesuatu, jangan mengharap pembalasan., hanya senyum dan tarik nafas... tapi....

masih lagi aku rasa kesedihan membelenggu...

apa boleh buat, manusia,... aku hanya manusia biasa, punya perasaan yang berlainan dari makhluk lain... mungkin ada yang sama, tapi sedikit kelainan...

apa yang aku mengarut2 ni, ntah la... ni kali sekadar memenuhi syarat blogger... post some headline...

i know, this kind of boring thing that comes out from what ive taught about.., learning from the experience...

bosan punya kerja....

moey..

boSan....

8 kata-kata pujangga:

jeff said...

moey... kawan bukan tempat utk kongsi ketawa semata2... tapi lebih dari itu, kwn dengar setiap rintihan kesedihan seorg kwn yg laen...

d|yana said...

yup moy. u know what best for u right? u know friends that will stand by ur side. so don't be sad. 'cause u know, a lot of people really care for u. move forward.live a happy life.

moeydean said...

tnx jeff....sa tau ko paham...but, klu kmu teda di sdkn, aduhh...mmg aku bosan gila...ko trbang sdh.jmpa kL..eheeheh

D, tanxx...heheheeh..., kan???bgus aku fikir org yg syg aku, dri org yg tk syg aku, tk muncul2...waahh..eehehe

d|yana said...

hehe cthnye aku la.aku kan syg ko.haha.so sementara kita boleh senyum.kita senyum. n kalau ko bila sorang2 teringat bende yang tak menyenangkan, roger je ajak ktorang lepak.haha aku suke aje.haha

moeydean said...

ye kerr...hehehe, tkpe la...tknk menyusahkn,...huuhuhu...

RR said...

oooo..u reminded me of the much cleaning i have to do pun. malaaas nye.

good luck to you next year!

Jo0 Matt a.k.a R@smUSA said...

dinn...myb we feel like our story is boring for somebody else, but for me i like to read my frens post...hehehe, n like to wait n read for d coming post...heee, pa2 pun jgn la bnyk pkir din, nanti tmbh berguguran pla segala rambut, hoho :p, anyway, best of luck ja k, klu da masa n keizinan, kta enjoy2 lg, :D

moeydean said...

RR: heheh....gud luck to u to, hppy new year...:)

mat: harap 2010, nda la bguguran lagi rmbut ku...haha,..anyway, best ada kamurang d sdkn... klu tdk, sini seja d rumah, mengasi tmbh tayar di pinggang..haha